Karel Chytrák


Recept: Vánoční raw perníčky

    

Máme pro vás jeden dáreček: recept na vynikající vánoční cukrawí

Perníčky

❀ 2 hrnky kešu/makadamy

❀ 1 hrnek mandlí

❀ 3/4 hrnku kokosu

❀ 1/3 hrnku agáve/medu

❀ 1/4 lžičky soli

❀ lžička skořice, 1,5 lžičky strouhaného zázvoru, 1 lžička hřebíčku, 1 lžička pepře     (nebo 5 lžiček perníkového koření)

❀ 2 lžičky vanilky

❀ 2 lžíce vody

 

Zvlášť rozmixujeme kešu, zvlášť mandle a zvlášť kokos. Přidáme ostatní suché ingredience a rozmixujeme. Přidáme agáve, zázvor a vodu a mixujeme, dokud těsto nemá lepivou konzistenci. Pokud těsto lepí příliš, dáme ho vychladit do mrazáku/lednice. Těsto pak vyválíme mezi dvěma igelity a vykrojíme žádané tvary. Perníčky sušíme 10-16 hodin při 42°C.

Eva Kavková
www.evakavkova.com


Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0024:00:00